Båtteknisk

Et lite innlegg fra teknikkmannen om hvordan utstyret har fungert hittil.
Vi har kluss med pentrypumpen, en flojet, den starter og går et par sekunder hvert 3-4minutt, problemet er at den mister vann ut bakveien mot tank, jeg har hatt den i molekyler og rensket opp men det fungerer fortsatt ikke så jeg kjøpte en ny i går så da blir det bytte og denne gamle som er 1år gammel i reserve.
Ellers har vi problemer med tridataen, loggen som viser hvor langt vi seiler pr dag nuller seg selv ut og havner på 999,99mil osv, jeg finner ikke ut av det så det forblir et mysterium uten løsning, vi er ikke 100% avhengig av den da vi fortsatt kan regne i hodet selv om vi er i 40årskrisealderen.
(((( Oppdatert, da ser TRIP ut til å virke igjen av seg selv, eneste vi har gjort er å ta av ledninger og spraye litt osv, det ble ikke bedre av det umiddelbart men det løste seg selv i går/dag ser det ut som))))

Storseilet blafrer inne ved masten (liksnoren/de innerste par centimetrene), jeg har ikke fått noen løsning på det enda men når jeg får ånden over meg så skal jeg opp i masten og slakke litt på D2 og så tighter jeg litt til på akterstaget, da får jeg litt mer krumming på masten og det bør hjelpe på problemet.
(((( Oppdatert, har endret litt på riggen, slakket litt på undervant og strammet altertstagene, skal også slakke litt på D2 når jeg orker å ta turen opp i masten, tror det skal kunne hjelpe på problemet))))

Ellers fungerer alt perfekt, vi er blitt veldig glad i radaren som vårt beste instrument, AIS er også veldig nyttig men radaren er noe vi ikke ville vært uten.

Og så litt utblåsning til slutt……….
Båten fungerer godt, vi hadde noen småreklamasjoner som vi var oppe i Son for å få avklart før vi reise, det tok nesten en måned å få svar fra Normar angående disse og svaret er egentlig litt uventet når man tenker på at dette er en gjenstand til en betydelig sum penger og man skulle tro ettermarkedet da ville være viktig å behandle korrekt med tanke på gjensalg av båt, greit nok slik fungerer det ikke hos Normar men det tas til etterretning.

For å si det sånn, er du interessert i å kjøpe Beneteau, gjør det veldig gjerne men kjøp bruktbåt eldre enn 5år eller kjøp nyere med det i bakhodet at du er alene om noe skulle skje (reklamasjonsretten er en vits).
Jeg orker ikke utdype dette mer enn nødvendig her.
Skal du kjøpe ny båt og gjerne vil ha dekt ting som dukker opp i reklamasjonstiden, kjøp ikke Beneteau fra Normar ihvertfall.

Vår båt er bra den, noen småtterier av kosmetisk art skal vi fikse selv så den ikke er 99% men 100% bra, det er filleting som tar noen timer og koster noen 100lapper i materale men det er prinsippet mer enn noe annet, disse tingene burde importøren tatt hånd om kan jeg si med støtte fra flere hold.

Normar Yachts !!! Aldri mer !!!

2 kommentarer om “Båtteknisk

  1. Jeg har en Oceanis 40 som hadde nesten samme problemet med pentry pumpa . den gikk av og til , og det viste seg at det var en sprekk i det gjennomsiktige lokket på filteret på pumpa som trakk falsk luft .
    Når det gjelder loggen , kan du sjekke om tripteller på plotteren også teller oppover når du ligger stille (får å se om det bare er tridatadisplayet som har feil eller om det er feil på seatalk bussen .Dersom den ikke teller på kartplottern er sansyneligvis feilen i displayet til tridata . Dersom båte totalt utseilte distanse også teller oppover sammen med tripteller når du ligger stille er det sansyneligbis feil i giver til logg . Da kan du prøve å ta ut sensoren fra loggen på tridata displayet og se om det stopper .dersom den stopper ligger feilen i giver , og dersom den ikke stopper er feilen i displayet. Seatalkbussen er koblet i sokkelen til bordet innenfor inspeksjonsluken på bb side i bordet.
    Lykke til med feilsøkingen !
    (PS min kone og jeg seilte fra Sandefjord til Amsterdam og hjem igjen i fjor sommer !)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: