Oostende

Fra Middelburg startet vi så tidlig vi kunne, første broåpning var kl 0815.
Vi hadde fire mil igjen av kanalen med fem broer og en sluse. Dette gikk overraskende fort i forhold til hva vi er vant til og vi var ute av slusa litt over ni. Den slusa var trang, det lå ett fartøy der da vi kom som tok stor plass og vi var tre seilbåter som så vidt fikk skvisa oss inn. Det var deilig å kjenne sjølukta igjen og se rent havvann ikke gjørmevann sånn som i kanalene.
Heretter blir det bading. Vi hadde en fin tur over til Belgia, det var svak vind så det ble motorseiling. Sjøen her er så grunn at det blir rotete sjø uansett. Den belgiske kysten er ikke lang 45 mil, men vi bestemte oss likevel for å ta en stopp i Oostende.
Belgia som land hadde jeg ingen forhåpninger til og ble positivt overrasket. Da vi nærmet oss innseiling trodde vi at vi kom til en millionby det var høyblokker på rekke og rad flere kilometer, men når vi googlet byen fant vi ut at det bor 70000 innbyggere der. Tror alle har bosatt seg på kyststripa i høyhus:) Havna ligger så og si midt i byen bare å labbe rett på shopping. Her fant vi den ene delikatessebutikken etter den andre med belgisk sjokolade, oliven, skinker, pesto, oster, vin og ett stort grønnsaksmarked. Kamera var dessverre tomt for strøm og lå hjemme på lading så det ble ikke mye bilder herfra. Det er noe vi har gledet oss til, og det er at vi her fant ferske artisjokker som vi skal lage til middag. Har fått opplæring av våre gode venner som var ombord i Nederland hvordan man skal koke og spise denne deilige grønnsaken – vi gleder oss!!
Nå har vi virkelig fått føling med tidevannet det er ca 7 meter forskjell på høy og lavvann her. Da vi gikk fra Middelburg satset vi på å gå på høyvann for å få medstrøm noe vi ikke fikk, derfor forlot vi Oostende kl 0600 på morgenen på lavvann da hadde vi minus 10-20cm under kjølen og kjennte at vi subbet i gjørma men ut kom vi og medstrøm fikk vi iallfall til kl 10. Herfra går turen til Calais i Frankrike og deretter over til England.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: