Calais

Vi gikk fra Oostende på lavvann og fikk endelig medstrømen med oss. Vi var derfor tidlig inne i Calais. Vi fikk seilt en times tid men vinden var svak så det ble mest motorseiling. Calais er en travel havn da det er knutepunktet mellom Frankrike og England. Det går ferger hele tiden som vi selvsagt har vikeplikt for. Det er en terskel en må over for å komme inn i havna så den er bare tilgjengelig 2 timer før og etter høyvann. Vi lå på ventebøye for å vente på broåpning for å komme inn selv om vi kom på høyvann.

Calais er en middels stor by med ca 80000 innbyggere. Det er en del fine historiske byggninger og flere fine store parker midt i byen. Det har begynt å blir virkelig grønnt nå selv om tempraturen ikke er som ønskelig enda. Har inntrykk av at det er tilfelle i hele Europa nå. Vi har vært ute å prøvd det franske kjøkken, vi spiste biff og entrecot med tilhørende vin det var virkelig godt! Det er gode shopping muligheter i denne byen, vi fant til og med ett kjøpesenter. Torstein inntok en restaurant mens fruen fikk handlet fra seg – alle ble fornøyd.

Nå sitter vi å venter på høyvann for å komme ut av havna da har vi Dover i sikte. Det er bare 20 mil over kanalen men strømmen blir en utfordring når vi skal krysse.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: