Fra Viana Do Castelo hadde vi bestemt oss for å gå til Porto, portvinens hjemby. Vi ble anbefalt å stoppe i Leixoes som er en forstad til Porto, da det er dyrt og ett stykke å gå helt inn til byen. Det er gode bussforbinnelser inn til Porto herfra. Da vi kom til Leixoes fant vi fort ut at vi ikke giddet dra inn til byen da dette var en stor plass i seg selv. Det er vanvittig fine strender i Leixoes, kjempelange. Atlanterhavsdønningene ruller inn over strendene og lager morsomme bølger. Det er kaldt i vannet enda bare 15 grader men litt vassing ble det. Vi måtte selvsagt ut i byen å kjøpe portvin og forretten ble tatt i båten: brød med olivenolje, havsalt og balsamico og nydelige ferske tomater selvsagt med følge av portvin. Vi har ikke så god greie på hvordan og når portvin skal drikkes, men det smakte godt! På kvelden var det ut å spise bacalao. Vi fant en nydelig liten restaurant med levende lys og romantisk atmosfære. Bacalaoen vi bestillte var ikke den tradisjonelle som vi lager hjemme. Det var ett stort stykke klippfisk, småpoteter med skall, løk, paprika og oliven og den eneste sausen var olivenolje. Det var nyyydelig. Dette skal vi spise flere gang i dette landet! Neste gang blir det den tradisjonelle med tomater. Vi ruller videre nedover Portugalkysten neste Figueira Da Fos.
Jane
«Vi har ikke så god greie på hvordan og når portvin skal drikkes, men det smakte godt!»
Svar: Drikkes av STORE glass 7 ganger til dagen !!!! 🙂
Rolf har et portvinproblem…. Høres ut som om dere greier å leve det gode liv om dagen. Nyt hver dag, og ikke tenk på oss som koser oss på jobb før vi må stresse hjem til plenklipping og beising av hus eller andre trivielle aktiviteter. God tur videre! Mvh Dag.