Gibraltar

Da er vi i Gibraltar endelig ikke mer enn 1 uke etter planen. Det vil si at vi har juni, juli, august og september i Middelhavet. Vi har få planer enda men veien blir til mens vi går, snakker med folk som er kjent i området og får tips om fine plasser. Det er igrunn deilig å ikke ha noe tidsskjema og følge bortsett fra det store bildet da:)

Gibraltar har virkelig levd opp til forventingene!
Kjempefin havn her i Queensway Quay marina, rolig og veldig varmt.
Den er skjermet av fjellet og bebyggelse på fire kanter. Vi lå to netter i La Linnea som er den spanske havnen her men den var veldig ubeskyttet med mye rulling og vind. Havnekontoret var vanskelig å legge til i vind over 10 m/s på grunn av mye sjø og langt mellom pullerne på brygga. Dette er taxfree område så røyk og alkohol er billig her. Det er mange engelskmenn som har båtene her og reiser hjem og jobber og reiser hit så fort de har fri. På grensen mellom England og Spania ligger flystripen. Det går fly hit daglig og den er også brukt av forsvaret. Den flystripen er litt morsom da det går bilvei tvers over den så sperrer de bare for bilene når det kommer fly.

Vi hadde guidet tur opp fjellet i dag den stoppet først på utsiktspunktet mellom Gibraltar og Afrika. Dernest bar det til grottene en fantastisk opplevelse! Det må bare oppleves! Det er bygd en konsertarena inne i fjellet hvor det er klassisk konsert 2 ganger i året, det hadde vært noe å få med seg!
Neste stopp var apene på toppen av fjellet de er SÅÅ søte. Artig å holde de og observere dem. Det er 5 stammer som fungerer som adskilte flokker. De mixer kun ved parring for å få friskt blod inn i flokken. De var kjempenysgjerrige og klatret på bilen vår og ville inn. Vi var også inne i en borg før vi kjørte ned. Den bilturen er IKKE for pyser det er smalt og bratt ned!
Da vi hadde vært oppe ble fjellet stengt fordi at prins Edward skulle opp på sightseeing. Vi blir liggende her i en uke fordi det er billig og veldig fint her. Neste stopp blir Estepona og Malaga.

Jane

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Gibraltar

5 kommentarer om “Gibraltar

 1. Flotte bilder !!!
  3 mnd’er i Middelhavet….. åneida, ikke misunnelig i det hele tatt !!! 🙂

  Er det mye slitasje på seil og rigg, etter en laaaang nedoverbakke fra Norge ?
  Gror det mye i vannlinjen ?
  Nok med strøm ombord ?
  Er litt i «Rocna» handlemodus, etter at jeg så dere hadde fått dere 25 kg.
  Passer den rett på «Bruce-anker-rulla» ?
  Kos dere videre !!

  1. Hei Golfrolf.
   Inntil videre har vi ikke sett mye ekstra slitasje, vel har vi nok sett litt mer behov for smøring og polering osv da vi bades i veldig salt vann veldig ofte men det er til å leve med.
   Vi har nok strøm ja, men hadde ikke skadet med litt mer solceller kjenner jeg.
   Vegring vet jeg ikke har ikke sjekket men ser ikke noe i vannlinjen ihvertfall.
   Rocnaen erstattet et delta20 og par faktisk bedre enn deltaen gjorde. Vet ikke om sammenligningen med Bruce men tipper at om du har 20+ kilo Bruce så går rocna rett på plass og vel så det.

   Når vi handler neste båt så kommer vi til å ta med oss dette ankeret det er jeg rimelig sikker på.

 2. Hei

  Vennligst meld fra om dere vil hjem til 12 grader og regn noen uker, så skal jeg ta på meg å passe båten. Uten vederlag selvfølgelig!

  Mvh

  Dag

 3. Evt. bytte båt under St.Hans-feiringen her? (øs-pøs-regn fredag, lørdag, søndag ) 😦
  Dag kan sikkert lære dere opp i regndansen, mens jeg er kaptein på Enzo 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: