Menorca Ciutadella og uthavner

Ciutadella ligger på vestsiden av Menorca. Det er en liten båthavn vi tilfeldigvis hørte om fra Amalie som kom frem en time før oss. Vi hadde tenkt å ligge i uthavn men det var en fin havn og ikke så dyrt så da ble det innehavn. Ciutadella er en kjempekoselig by men den er ikke liten. Fra båthavna ser den ikke stor ut men når du kommer opp i byen ser du hvor stor den egentlig er. Havneområdet omkranser hele havna med spiseplasser tett i tett.

Etter Ciutadella ble det to netter i uthavn på oss. Menorca er kjent for mange flotte utehavner, vi la oss på sørsiden. Siden det ikke er mange innehavner her oppdaget vi at det ble temmelig fullt i uthavn på natta. Litt for tett til at skipperen klarte å sove godt, så det ble en natt i cocpit for hans del. Det var flott ankerfeste med sand begge plasser så det var ikke grunn til bekymring. Menorca er en liten øy så det er ikke mye av øya som er ubebodd. En sliter med å finne øde viker her. Vi hadde tenkt oss til Mahon men vinden stod på fra feil retning og det skulle blåse opp til kuling så da trakk vi tilbake til Ciutadella for å ligge i havn.

Her møtte vi igjen den norske båten vi hadde møtte i Soller som er fra Molde, ett hyggelig gjensyn. Vi oppdaget byen på kveldstid når alle butikker er åpne her er det delikatessebutikker på rekke og rad med smaksprøver og det hele. Det ble handlet både ost og skinke og kjeks. En runde med nye underbukser ble det og slik at mor slipper og vaske så ofte. Langtidsvarslet for Menorca viste mye vind en uke fremover så da satte vi kursen over til Mallorca igjen.

Jane

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: