Porto Cristo og Cala Millor

Nå er det andre gang vi er på Mallorca og har bestemt oss for å utforske øst og sydsiden av øya. Da var Porto Cristo ett naturlig valg med sine grotter. Vi skulle dit på fredag men havna var full så vi lå i uthavn i Cala Millor, en stor bukt med hoteller og strender som hadde le for sydvest vinden som blåste da. Her var vi ikke på land men det var flotte ankringsforhold rocnaen satt som ett skudd!

Lørdag fikk vi plass i Porto Cristo, det er en liten båthavn med kun 20 gjesteplasser. Det lå 3 båter på svai i bukta og da var det fullt. Det er den dyreste havna vi har ligget i til nå 96 euro. Her fikk vi endelig vasket klær, vi satset på å tørke en del i båten men tror du ikke det kom regn. Det er ikke ofte det regner her og noen ganger regner det gul sand fra Afrika, det gjorde det ikke denne gangen heldigvis. Men etter regn kommer sol og klestørk ble det. Det ble ikke grottevandring på lørdag på grunn av det.

Lørdag var 14 juli og bryllupsdag for oss. Etter en hektisk arbeidsformiddag ble den feiret med lunsj i båten oliven, tomater og cava. Plutselig dukket det kjente fjes opp på brygga, det var gjengen fra Amalie som vi hadde sagt hade til på morgenen i Cala Millor, de seilte til Cala dòr. De hadde leid bil og vært på grottevandring i Porto Cristo. Veldig hyggelig at de stakk innom. Vi møtte de ett par ganger i byen senere også:) God tur videre hjemover Amalie.
På kvelden gikk vi ut å spiste og trodde det skulle være spansk gitarmusikk på havneområdet men det viste seg å være på tirsdager, ja ja vi får det vel med oss en gang.

Søndag ble det grottevandring på oss. Det er ikke mer enn 500 meter å gå fra båthavna til den grotten som heter Coves de Drach dragegrotten. Det koster 12 euro å komme inn og en går i puljer hver time. Grottene er fantastisk fine bare synd at en ikke kan ta bilder. De er lik grottene i Gibraltar med dryppstensformasjoner og en innsjø i bunn. De er laget av kalksten. Da vi kom til bunnen var det tid for konsert. Lyset ble slukket og ut på innsjøen kom 3 robåter med lys rundt og spillte klassisk musikk – det var magisk stemning. Til og med babyene som var med ble stille. Jeg ville ikke det skulle slutte kunne ha sittet der i en time. Men alt har en ende bare pølsa har to:) Det er en grotte til i Porto Cristo men den ligger lenger bort fra havna så den har vi ikke vært i.

Jane

En tanke om “Porto Cristo og Cala Millor

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: