Tilbake på Balearene

Vi tilbrakte 4dager i Barcelona hvorav ett døgn gikk til utflukt inn i landet der vi besøkte et sted som heter Moja som ligger rett ved Villefranca, hotellet vi bodde på var en nedlagt vingård eller lignende, veldig koselig og rustikt med basseng osv.

Det ligger oppe på en ås midt i vinåkre. Vi var og gikk tur og smakte på druer osv. Veldig hyggelig.
Vel tilbake i Barcelona bestemte vi oss for å gå over til Balearene igjen på en fin værmelding som ville si at vi fikk seiling og ikke motorkjør, Tirsdag kl 05 startet vi og det ble en av de våteste turene vi har hatt med denne båten hittil, på et tidspunkt så vurderte jeg å ta på dykkermaske for å få klar sikt, det regnet ikke men det var 3-5meter bølger rett fra siden og endel av de brøt så vi fikk «rasmuser» rett oppi cocpit.

Vel framme i Port Soller på Mallorca så var det blikk stille når vi kom inn i viken her. Det har så vært blikk stille i et par dager.
Viken her er medium stor og det ligger gjerne en 30-50båter på svai her tipper jeg, når det da er vindstille og folk legger seg og man ligger tett da antar man og tipper hvor folk har ankeret sitt, saken er at om man ligger på 5meter dybde og har ute 30-40meter anker og det er vindstille da kan jo ankeret befinne seg hvor som helst i forhold til båten da båtene ligger plassert kun på vekten av kjettingen. Når det da som i morges plutselig begynner å blåse, og blåse mye da blir det kaos. Fra null vind til 35++ knop på 5-10minutter utløser ett og annet tilfelle av nærkontakt.
Vi oppdaget at en hadde vært og lagt seg nært oss i går kveld og når vi sto opp så lå vi borti den båten og deres ankertau (ikke kjetting) lå under vår båt, det blåste da syd ca 20knop, så da var det å kjøre inn våre 30meter og komme oss bort, vi reankret og la kun ut 20meter på 5meters dybde for å avvente situasjonen litt og vurdere før vi la ut mer da det var veldig tett med båter.
5minutter senere så bråsnur vinden til Nord og går opp på sterk kuling, det er gressbunn her så det er ikke gode ankerforhold men vi lå som støpt selv med bare 20meter ute, nok en gang er vi glad for å ha et så fantastisk godt anker, det kan vi ikke si om våre stakkars naboer.
Rett ved siden av oss lå det en dufour34 med deltaanker, den flyttet seg 20-30meter bakover på noen sekunder og la seg ved siden av en alubåt, totalt kaos og de fikk nesten kjettingen til alubåten i propell og ror da de skulle kjøre seg ut av situasjonen, alubåten dregget også og havnen inn på veldig grunt vann før de fikk kjørt seg ut av situasjonen.
Så ser vi en optimistjolle som letter opp i luften, den er airborne en stund før den kommer ned, mannskap i vannet, en annen mindre seilbåt ligger med kjølen i været lenger bort og det ligger 4-6personer i vannet.
En Beneteau 39 dregger ned på en eldre first42 og mannen i firsten får et raserianfall som vi var så heldige å sikre oss bilde av, noen italienere seiler baklengs for anker med sikte på stranden og en stakkar kommer løpende opp i bare nettoen og slik er ståa rundt oss, 3-4 motorbåter dregger lenger borte og det klaskes glassfiber og rekkestøtter så verkstedene gnir seg i hendene.
Full action med andre ord, jeg kaster meg i jolla for å kjøre ut til en båt for å hjelpe stakkaren da han er alene og er i ferd med å drive inn på stranden, og selvfølgelig begynner påhengsmotoren å fuske akkurat i dag når det blåser så mye. Vel det gikk jo fint til slutt men det var nok endel folk som fikk seg en relativt voldsomt vekkeklokke i morges.

I går leide vi en Vespa125 og kjørte innover i landet til en liten koselig landsby Fornaluxt der vi spiste lunsj før vi besøkte Soller by og deretter en times kjøring ut til en havn over et fjell til Sa Calobra, dette er en vei som nok mest ligner på Trollstigen, vi har bilder av den også så det kommer til å bli lastet opp senere.
Nå avventer vi her noen dager fram til vi får besøk Tirsdag kveld, Einar og Nanett kommer og skal være med noen uker, kanskje helt til Kanariøyene om vi er heldige.

Over og ut
Torstein

2 kommentarer om “Tilbake på Balearene

  1. Artig lesning 🙂 Skjønner godt at dere liker dere i Pto Soller. Hvilket anker har dere ?

    1. Vi har et Rocna25 som vi kjøpte i Portsmouth, du kan se bilde av gammelt ved siden av nytt om du går tilbake til den posten.
      Reserven er Delta20 men det er som et pygmè-anker ved siden av Rocnaen.

      Ja Porto Sòller er en veldig grei plass, det er jo den eneste skikkelige havnen på denne siden av Mallorca og om man skal følge værmeldingen så prøver man jo å holde seg på lè-siden av øyen for det meste.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: