Hold deg flytende

Vi som seiler utenfor allfarvei må jo gjerne ha noen alternativer for å kunne takle lekkasjer.
I en båt som vår så er det flere skroggjennomføringer av typen kraner med slange til som fordeler vann inn til for eksmpel toaletter eller vann inn/ut til kjølevann-motor eller vann ut fra servanter,dusj og lignende.
Disse står så ut av skroget inne i skap, for eksempel under vaskene på badene, i motorrom under servant i bysse osv.
Kommer vi ut i skikkelig ubehagelig vær så kan tunge ting som ikke er forsvarlig sikret falle og for eksempel treffe en slik skroggjennomføring og skade den, evnt kan slangeklemmer ryke eller en slange kan ryke og da kommer det inn vann i rekordfart.
Verre ting som kan skje er å seile på noe i vannet, en hval eller en container eller noe annet man ikke ser, når vi seiler om natten så er det bekk mørkt og vi ser ikke ting som ligger og skjuler seg i vannet så vi seiler i realiteten i blinde med tanke på ting som flyter lavt og ikke blir fanget opp av radaren.
Nå skal det sies at havet er stort og båten er liten så sannsynligheten for å treffe noe er ikke stor men allikevel så er det gjerne noen som treffer en hval eller noe innimellom.

Til slike skroggjennomføringer så har vi en pose med treplugger i assortert størrelse, meningen er å finne lekkasjen fort, finne rett plugg og knalle den inn i hullet. Det høres jo greit ut men om det er 50cm vann over dørken, det er mørkt og man har 10gjennomføringer da skal redd mann med treplugg i hånd jobbe litt for å finne rett treplugg og få det tett på kort tid.
Vel nå var jeg på Rolnautic i dag og snakket med Morten (Nordmann som jobber der) og de har fått inn noe lurium som skal være fantastisk, det heter Stay Afloat

Det er altså en liten boks på ca en halvkilo som man åpner så kliner man bare denne gugga rett på lekkasjen og ferdig med det. Koster et par hundre Norske kroner for en slik sak. Enda en ting vi ikke visste at vi måtte ha. Det finnes mye sikkerhetsutstyr som vi ikke har men denne lille saken den virker veldig kjekk å ha så da ble det en sånn.

Test her

En tanke om “Hold deg flytende

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: