Natt på atlanteren

Da er det andre natt ute, Anette og Jane har vakt nå. Vi kjører fra nå av et 4-4 system der jeg har vakt 12-4, jane 4-8,Øystein 8-12 osv osv. Vaktsystemet kom i gang først i dag da vi hadde en litt stressende førstenatt, ut fra Mogan så hadde vi lett motvind de første 3 timene så kom medvinden, den økte på og lå til tider på 15-18ms med noen kast rett over 20ms, det er fin vind å seile i når man har vinden i ryggen men det var en god del sjø og til tider klarte ikke autopiloten å styre så da måtte vi håndstyre.
Enkelte bølger ga oss litt vann inn i cocpit og noen av mannskapet fikk sin foreløpige fartsekord da vi så nesten 16knop i en av surfene.Det er morsomt men slitsomt i lengden.
I dag morges så oppdager vi at vår venn Raymond (S/Y Timeout Hanse 495) hadde tatt oss igjen, fikk en huggelig prat på VHFen, han holdt en litt mer vestlig kurs enn oss og forsvant fort forbi oss, til min glede så så jeg han igjen nå i natt da holdt han en mer østlig kurs enn oss og passerte oss bare 2-3mil foran så vårt valg om å seile langsommere men mer rett på vårt foreløpige waypoint har gitt oss grei gevinst.

På natten nå så dukket det en annen Norsk båt opp, Andante på vel 50fot ligger bak oss og passerer oss sikkert engang på morgenen i dag. Vi kjører spridd genua og storseil foreløpig på bommen.
For øyeblikket blåser det frisk bris og sjøen har lagt seg betydelig i forhold til første natt.

Hej då
Torstein

4 kommentarer om “Natt på atlanteren

  1. Toppers å lese. Andante er en Jeanneau på 53 fot. Hans heter kapteinen. Håper forholdene roer seg for dere snart og at seilasen blir mer behagelig. God seilas videre and fair sailing.

  2. Godt og høre at alt er vel og at det går unna. Tenker på dere her i kulda. -4 lett snø i luften, ingenting på bakken.Nyt varmen og seilingen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: