Union Island til Grenada

Vi gikk fra Clifton på Union Island onsdag 9januar, det er bare et par timers tur over til Carriacou, Carriacou er en del av Grenada så vi måtte sjekke ut i Clifton og inn i Grenada på Carriacou.
Her gjorde vi en stygg tabbe, vi gikk rett til Tyrrel Bay og ankret opp der, jeg kastet meg på en buss og freste til Hillsborough som er hovedstaden for å sjekke inn hos immigrasjon,toll og havnevesen.
Da jeg kom dit så fikk jeg vite at vi skulle ha ankret opp der og ikke i tyrrell bay så da brøt vi loven, det ble litt klabb og babb men det ordnet seg til slutt og 3timer senere så var jeg på vei hjem igjen med buss, noe som er en opplevelse i seg selv.

Dagen etter seilte vi de 28milene ned til Saint George`s som er hovedstaden på Grenada, vi ligger nå der i Port Louis som er første gang ved brygge med strøm og vann på 3uker, vi blir her 7dager og kommer til å si farvel til Lene og Gro som reiser hjem herfra samtidig som vi får Tor-Erik ombord, han skal være med i 2uker og gå av oppe på St.Lucia så vi seiler Nord igjen før helgen.
Motoren til jolla har igjen takket for seg og nekter å starte, jeg har nok engang skrudd forgasseren i molekyler og rensket opp og styrt men driten vil fortsatt ikke starte, man må ha motor på jolla i disse områdene om man ikke vil ro og det vil vi ikke da jolla vår er nesten umulig å ro så da må vi vurdere å investere i en ny motor her nede. Heldigvis er det både Island waterworld og budgetmarine butikker her på øyen så utvalget er godt og da får vi se, mulig vi prøver enda en runde med skruing på den gamle driten før vi bestemmer oss om vi må drepe kredittkortet og kjøpe ny motor.

I dag har vi vært på en 7,5timers guidet rundtur på øyen, vi har vært innom diverse severdigheter,et foosefall og romdestileri m.m.

Prickley Bay

Saint Georges fra en høyde over byen
Saint Georges fra en høyde over byen

Foss Grenada

Foss Grenada

Fabrikkbesøk nøttegreier

Her presser de cane? ett eller allet som da er hele grunnlaget for Romproduksjonen
Her presser de cane? ett eller allet som da er hele grunnlaget for Romproduksjonen
Her samler de væsken som kommer fra disse rørene
Her samler de væsken som kommer fra disse rørene
Her har vi kjelen
Her har vi kjelen

DSC_0085

DSC_0083

2 kommentarer om “Union Island til Grenada

 1. Hei Jane & Torstein!
  Jeg kunne ikke la være å komme med litt komm., da jeg så de fristende fotoene.
  Det gir meg både gamle og nye kriblinger, siden jeg har aldri glemt hvor deilig det er der hvor dere har gleden av å være nå!
  Jeg «seilte» tankbåt her nede for ørten år siden, men skulle gjerne tatt en tur på «flekken» igjen.

  Dere vet jo ikke hvem jeg er, så litt forklaring på det: Er en slektning av Mette på «S/Y Amalie», og var så heldig å få haike med dem på «last ride» over Nordsjøen. Kjempe opplevelse!

  Ha en god seilas videre! Alltid spennende å følge ferden.

  Hilsen Arnfinn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: