Grenada til St. Lucia

Etter en uke i marina i St. Georgs på Grenada er det tid for å seile videre med nytt mannskap. Gro og Lene har forlatt oss og reist hjem til kalde Norge, og Tor-Erik er kommet på og skal være med til St. Lucia. Fra Grenada seiler vi til Carriacou Tyrell Bay. Vi lå her på vei ned til Grenada men da var vi ikke i land. Det er ett lite sted med noen få restauranter og en liten butikk. Neste dag seiler vi til Hillsborough for å sjekke ut.

Nå bærer turen til Union Island og Happy Island.
Vi diskuterer på vei til Union om vi skal stikke innom Petit Martiniqe for å bunkre men vi har kun fire timer fra utsjekk på Cariacou så vi hopper over det. Union har vi også vært før men Happy Island kom vi oss ikke til sist da det blåste for mye for jolla vår. Happy er virkelig verdt ett besøk! Det er en øy som er bygd opp av søppel fra fiskerne for det meste conkyle skjell ( ja de spiser conkyle her og vi har prøvd det) Mr Happy himself er en artig skrue han synger og prater i mikrofon om historien til øya (han likner veldig på Woppy Goldberg)

Neste stopp er Tobago Cays ett paradis for snorkling og dykking. Vi var her på vei nedover men det var for mye vind for dykking. Denne gangen snorklet vi på revet og svømte med skillpaddene på Skillpaddeøya. Vi var også innom Mayreau Salt Wistel Bay hvor vi lå noen timer på formiddagen for så og flytte oss til Saline Bay hvor det er mindre svell å ligge for natten. Her var vi innom reggie baren og spiste middag på Dennis Hideaway kan anbefales!

Fra Mayraou gikk turen til Bequia Admerality Bay.
Her feiret vi nytt år sist vi var her. Bequia er en fin øy med fine strender og litt butikker.
Vi lå ved stranda utenfor Jacks bar (som blir drevet av en svenske) Det er ideelt å jogge el gå turer på Bequia, det er mye bakker og stier. Vi tok turen til Mount Plesant, på toppen er utsikten fabelaktig. Vi satt på Jacks og spiste middag en kveld da vår venn Einar fra Island plutselig dukket opp. Han seiler solo og skulle vært i følge med oss over Atlanteren men ble forsinket, det var en gledelig overraskelse.

Fra Bequia seilte vi til St. Vincent, der hadde vi ikke vært innom på vei nedover. Vi skjønner nå hvorfor!
Det er INGEN plasser på St. Vincent en kan ligge på anker det er for dypt. Vi la oss i Walilabou Bay på moring med fortøyning bak. Det var for så vidt greit det som gjorde opplevelsen ugrei var alle boatboys som var utrolig masete før vi hadde fortøyd ferdig. Det er også mye kriminalitet på øya så en sover ikke godt.
Det som var artig her var å se kulissene fra pirates of the Carebian.

Herfra seilte vi til St.Lucia Marigot Bay hvor vi feiret julaften sist vi var her. Veldig koselig bukt som er helt skjermet for vær og vind. Eneste bakdel med Marigot Bay er at det er grumsete vann så det er ikke egnet for dykking men vi storkoste oss på land. Det er ett flott hotellkompeks med bar, svømmebasseng og treningssenter som vi benyttet oss av.

Vi er nå i Rodney Bay som var første plass vi kom til etter overfarten over Atlanteren. Her hadde vi som mål å utforske område litt mer enn sist.
Anette og Tor-Erik dro på ziplining i regnskogen en dag, så dro de sammen med meg på segway tour. Det var virkelig en opplevelse, en får sett mer av øya og lærer en del av øyas historie pluss at det er kjempeartig å kjøre segway! Tor-Erik reiste hjem herfra til Norge så nå er vi bare fire igjen i båten, litt stusselig når vi på det meste har vært åtte.

Fra tidligere hadde vi bestemt oss for at båten skulle opp på land her og skrapes og males under. Vi kom opp på land på onsdag for 2 dager. Båten er nå behandlet med se hawk selvpolerende 44 bunnstoff som vi har tilsatt tinBooster i tillegg dette er et bunnstoff som skal være veldig bra. Marinaen har en travelift og de som jobber der er proff vi ble meget godt behandlet. Vi bodde i båten de to dagene det tok noe som gikk fint da det var dusj og toalett på land. Vi hadde hjelp til å gjøre jobben på båten så da bestemte jeg, Anette og Øystein oss for å ta en gåtur til Pigeon Island. Det ble en lang tur med to topper som måtte bestiges men utrolig flott. Vi er nå på vannet igjen og planlegger å besøke det de kaller jumpup i kveld så bærer turen videre til Martinique i morgen lørdag.

Anette og mr Happy Island him self.
Tobago Cays
Walliabou Bay st.Vincent
4 bilder båt på land
Rodney bay marina
og siste bildet er fra walliabou Bay

20130201-123605.jpg

20130201-123707.jpg

20130201-123731.jpg

20130201-123803.jpg

20130201-123820.jpg

20130201-123841.jpg

20130201-123853.jpg

20130201-123912.jpg

20130201-123938.jpg


20130201-195351.jpg

Skjermbilde 2013-02-01 kl. 19.59.44

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: