Guadeloupe pointe-a-pitre og Deshaies, Antigua

Vi forlot Dominica grytidlig og gikk så mot Guadeloupe og bas du fort som er marinaen rett ved byen point a pitre.
Der var det karneval men vi hadde egentlig fått nok av akkurat det fra Martinique så vi stresset ikke så veldig med å henge i byen for å se på kostymer,dans og musikk. Istedet så reiste vi ut til et sinnsykt stort kjøpesenter og leflet rundt der noen timer før vi reiste hjem til havnen igjen, havnen er i størrelsesorden 1000 båtplasser men den var halvsliten dog helt ok.
Anette og Jane fikk kjenne på et par dager med omgangssyke så det ble rolige dager, Sindre kom med fly fra Norge og mønstret på der 14feb og dagen etter seilte vi til nordvestsiden av øyen til et sted som heter Deshaies.
Chris Doyle som skriver cruisingguiden vi bruker skriver om stedet at det er en oppsamlingsplass for vind, det føles ikke som man er i karibien men heller noe sydishav med tanke på vind, vi opplevde vindstille og så pang så kunne det blåse 15ms så det er vel noe i det men ikke spesielt mye verre enn andre steder i karibien.
Stedet var knallfint, vi besøkte en botanisk hage blant annet (bilder i annen post).
I morges gikk seilasen videre opp til Antigua. Jeg sjekket inn via http://www.eseaclear.com , veldig enkelt men allikevel så klarte de å kopiere opp ikke mindre enn 8 kopier og det ble både toll,immigrasjon og port authority dør vi var trygt sjekket inn i landet. Merker at vi er i easyland igjen etter å ha nytt superenkle innsjekkingsrutiner på franske øyer og Dominica.

I english harbour ligger det masse superyachter, blant annet maltese falcon (google og se).
Nå skal vi ligge her to døgn så seiler vi opp til Jolly harbour der Anette og Sindre mønstrer av og tar fly til LA og etterhvert hjem til Australia.

Planen videre er da St.Martin og deretter BVI der Øystein etter planen hopper av, han står ombord enda en måneds tid men så reiser han hjem før påske.

Torstein

20130217-165520.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: