St john US virgin islands til St Thomas USVI og tilbake til St John

Siden sist så har vi fartet rundt i US virgin islands, vi fikk som sagt enkelt og greit turistvisum til USA og da er det jo greit å utforske disse øyene litt.
Vi seilte fra Cruise Bay til Great Cruise bay etter å ha sjekket inn hos customs/immigration. Great cruise bay er en bukt med kun private bøyer/mooringer, vi tok en som var ledig og la oss der, tok dingyen inn til land, det er forresten ikke dingydock der så man bare kjøre opp på stranden og låse fast i en kjetting som ligger der.
På land så er det kun en resort, men den er derimot enorm. Masse fine leiligheter, strandrestauranter, småbutikker, gym,tennis og alt man måtte ønske så kanskje det kunne være et sted å vurdere for en forfrossen Nordmann som trenger litt sol på kroppen om vinteren.
Vel vi spiste lunsj der og utforsket litt, dagen etter så ser vi et Norsk flagg rett bak oss og jammen har ikke Raymond og Anne i Timeout kommet og lagt seg rett bak oss, det er en stund siden vi så de sist (marigot på St lucia). Rett etterpå kommer det en dingy bort til oss med noen amerikanere og sier hele bukten er privat og at bøyen til timeout vil bli opptatt om noen timer så vi rådslår og bestemmer oss for å heise seil og seile ned til St Thomas brewers bay som er rett bortenfor flyplassen. Det er litt støy fra flyene men slett ikke plagsomt og bukten er nesten øde i karibisk målestokk, vi er vel under 10 båter på en diger bukt og det er lite. Nydelig strand er det også.

Vi ligger to netter der så går vi til crown bay marina i charlotte amalie for å bunkre og spise lunsj, deretter er det inn til selve byen der vi tok en natt på anker.
Fant et enormt supermarked i bakevja bak superyachtmarinaen der.
Dagen etter skilte vi lag og vi seilte opp til Maho bay på St John der vi ligger nå, her blir det så to tre netter før Jost van dyke i british virgin islands står for tur.

Maho bay er det et innslag om i distant shores programmet på discovery travel (er det ikke det det heter?) der de omtaler hyttene i trærne, vi var i kveld oppe i dette området på restaurant, hyttene henger ikke i trærne men derimot er det teltlignende greier uten vann og dass midt i skauen med plankeveien mellom, alt dette står på stylter i en skråning, det ervisstnok rundt 150 hytter totalt.

Koselig sted, stortsett hele st john er nasjonalpark og de er veldig nøye med at man ikke skal skade korallrev/bunn så det er stortsett ankringsforbud over hele øyen, her ligger man på nasjonalparkens bøyer og før man forlater så betaler man rett i en ubemannen postboks på en liten flåte.

Bildene er fra ankerplassen ved flyplassen, maho og turen mellom

God påske
Mvh
Torstein og Jane

20130323-203717.jpg

20130323-203728.jpg

20130323-203753.jpg

20130323-203835.jpg

20130323-203854.jpg

20130323-203927.jpg

20130323-203944.jpg

20130323-204012.jpg

20130323-204036.jpg

20130323-204002.jpg

2 kommentarer om “St john US virgin islands til St Thomas USVI og tilbake til St John

  1. Hmmm, her kan vi no velge, kaldt eller varmt. Varmeren går jevnt og trutt mens vi er på påsketur. Klarvær meldt hele påsken, men kald nordavind biter godt i motvind, mer behagelig medvinds. Kos dere i varmen, hilsen fra oss i Kristina.

    1. Dere er utpå i påsken ja, høres fint ut. Her kan vi melde at det ikke finnes påskestemning i det heletatt. Rastaene labber rundt i sedvanlig tempo og det er ingen påskekyllinger å se.
      Stabilt varmt og vinden kommer kun fra øst slik den har gjort 95% av tiden de siste firefem månedene.

      Hils

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: