Hentetur til Gøteborg

Vår «nye» båt Alma Carolina er en Fantasi 37 fra 1978 og etter en rask gjennomgang med selger Thomas Romare i Gøteborg som hadde hatt båten de siste 18årene så kjørte vi for motor ut fra Bjorlanda Kile til Kàllø Knippla, en liten intim havn på en knøttlten øy rett utenfor Gøteborg. Vi klemte oss inn i det innerst trangeste hjørnet av havnen og fikk en nydelig kveld på denne øyen som vi absolutt anbefaler å besøke om du vil driste deg litt lenger ned enn tradisjonelle Smøgen-Koster strekken.

knippla2knippla

Dagen etter gikk vi i overkant av 50 mil opp forbi Orust, gullholmen, Lysekil, gjennom sotenkanalen og helt til Hamburgsund der vi brente etter å kaste oss over fredagspizza. Havnen var nærmest sprengfull men vi fikk plass uten på en etonner.

 

Lørdag tok vi ut fra Hamburgsund og gikk innaskjærs opp til Nord-Koster.

nord-koster.jpeg

Siste biten hjem gikk fra koster og helt inn til gjestehavnen i Tønsberg sentrum, når man kjøper båt i utlandet så ringer man tollvesenet når man passerer grensen og avtaler oppmøte på nærmeste tollkontor, man får et par spørsmål og om hvor man skal legge båten osv, egentlig ren plankekjøring. Så er det bare å ta med kjøpekontrakt og CE dokument eller dokumentasjon på at båten har vært seilt/eid innen EU før 1998 i tilfelle båten er eldre enn dette og møte opp på tollen med visakortet stint av momspenger.

Og der var vi på plass i Tønsberg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: