Kart og forsikring

Følger opp litt angående forberedelsene.
Traff noen hyggelige båtboere fra andre siden av fjorden her om dagen og det viste seg at jeg traff de igjen et par dager etterpå via en finn.no annonse der de skulle selge en kartbrikke.
Den er noen år gammel men det kan jo være kjekt å ha den dekker engelske kanal, spania,portugal, et stykke inn i middelhavet, azorene og litt neafor.
Utover karplotter som vi også kjører radar og AIS på så har vi OpenCPN med kart for hele verden på 2 Macbooker og en PC, i tillegg har vi 2 iphoner og en Ipad2 med Navionics for det meste av Europa foreløpig. Har også endel imray og andre papirkart samt reeds almanakk og lignende.

——————-
Forsikring:
Båten vår er forsikret for rundt summen den ble kjøpt for og denne dekker til et stykke ned i den engelske kanal. Det har gått endel skrekkhistorier om forsikring og priser som 30-50000.- for et år og verre er ikke uvanlig, vi kom unna med under 16000.- og er veldig fornøyd med det.
Papirene kommer på Gresk, Spansk, italiensk og Engelsk og vi er da forsikret for middelhavet, over atlanteren, karibien og hjem.
I tillegg så må vi ha en reiseforsikring for oss som er ombord, den koster faktisk mer enn det koster å forsikre båten. Vel vel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: