Camaret Sur Mer

Vi forlater Falmouth kl 16 på høyvann, dieseltanken er fyllt opp i tilfelle vindstille over Biscaya.
Vi har fin vind ut fra England og setter kurs rett mot Coruna.
På forhånd har vi avtalt med Amalie at vi laster ned værmelding før vi går forbi Brest. Det går fort unna og kl 04 har vi Brest rett inn til venstre. Værmeldingen for Biscaya er ikke den beste så vi bestemmer oss for å ta en stopp i Frankrike. På vei inn til Brest ligger Camaret Sur Mer ett lite tettsted med en lang strand og en liten strandpromenade. Vi har ikke tenkt å bli her lenge og sparer noen mil på å stoppe her isedenfor i Brest som ligger lenger inn i bukta.
Vi ankommer stedet 16 mai kl 16 og har da seilt 156 mil, bare 350 mil igjen. Vi bestemmer oss for å feire 17 mai her. Det er litt rart å være så langt hjemmefra på denne dagen men vi går nå ut i byen for å få oss litt is og kake. Vi ender opp på ett creperi en spesialitet i Frankrike som er tynne pannekaker med alt mulig tilbehør veldig godt! Is og pølser blir det også:) Det er merkelig stille denne dagen i byen.
Butikkene er stengt og det er kun folk på kafeene. Da vi spør iskremselgeren får vi vite at det er katolsk høytidsdag denne dagen 17 mai, merkelig sammentreff. På kvelden har vi lyst å gå ut å spise det har Amalie folkene også så vi slår oss likegodt sammen. Veldig koselig, maten er god men det er små posjoner så da blir det dessert også. Vi bestemmer oss for å seile neste morgen kl 10 men i løpet av natten har det blåst opp til kuling i Biscaya igjen så avgangen blir utsatt til fredag ettermiddag. Dette været det forandrer seg hele tiden:/

Jane

Denne bildekrusellen krever javaskript.

6 kommentarer om “Camaret Sur Mer

  1. Ser at «Berge Viking » går utenfor dere nå kl 10:45 norsk tid. kurs sydover. Dere får seile om kapp med den.
    God tur sydover.

  2. Var litt kjapp der, de skal nok nordover, men en rekordbåt Italia70 Maserati er på vei in, den klarte ikke å sette ny rekord fra USA og over.

    1. Jepp nå er vi endelig i langturseilerland/modus. Har truffet flere langturseilere her enn på hele turen hittil. Har vært ute og spist blekksprut og skalldyr osv, ikke imponert så da blir det paella eller tapas i morgen.
      Vurderer å ligge her noen dager, kanskje leie motorsykkel eller bil eller reise med tog eller noe, vi vet ikke enda

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: