Lagos

Skriver litt i ettertid her siden det har vært elendig med internett de siste dagene og dermed får vi ikke postet noe før vi kommer til sivilisasjonen.
Vi gikk fra Sines om morgenen i retning Lagos som vi nådde på ettermiddagen, seilasen ble noe av alt da det startet med lite ving og sluttet med en liten kuling etter runding av Cabo de sao Vicente, derfra og inn så vi at landskapet endret seg, det ble bratte klipper og vannet la seg litt da vi på en måte kom litt i le for nordsjødønningene.
Vi seiler fortsatt sammen med S/Y Amalie som også er en 43foter (elan 434), de dro i fra oss da det begynte å blåse på litt, vår båt går omtrent likt med deres i lite vind mens når det begynner å blåse på så har vi ikke sjangs å holde følge til tross for at Elanen deres er endel tyngre.
Inn til Lagos må man opp en slags kanal med endel strøm, det er trangt og så må man fortøye til en vente/innsjekkbrygge før de åpner en bro så vi kommer inn i selve marinaen.
Og for en marina det er !! dette stedet ligger hittil oppe på Topp 5 av steder vi har vært på, vi traff et par andre Norske båter her og en av de hadde ligget her i en måned og det skjønner vi godt, dette er et sted vi gjerne kunne overvintret i.
Alle fasiliteter, internett i havnen, restauranter og supermarked rett ved og en liten spasertur unna et koselig sentrum med små trange gater der vi fant «godstemningen» på spisesteder, vi spiste også grillede sardiner her for første gang, slike små som man bare spiser hele med spor og hode og alt, veldig bra.
Det som slår meg flere ganger underveis i disse områdene er at jeg lurer på hva folk gjør med båt her nede, seiler de ut på fjorden på fredag og sikter mot solen og så snur de på lørdag og er hjemme på søndag ? Det finnes jo ingen skjærgård slik vi har i Norge og Sverige, her er det gjerne strand eller berg hele veien og minst 6-10timer mellom hver havn, det må bli kjedelig etterhvert å ha båt på et sted som dette om man ikke er veldig opptatt av å seile lange etapper eller liker seg veldig godt i båt i egen havn eller ute på glatte havet.

Vi gikk så fra Lagos etter et par dager og satte kursen mot Rota som ligger rett nord om Cadiz.
Turen ned var på 115mil sånn ca og vi brukte i underkant av et døgn ned.

Ship ohoi
Torstein

Har endel bilder men pga dårlig med internettforbindelse så kommer de senere

2 kommentarer om “Lagos

  1. Lagos er herved notert i planene!
    Ble Enzo seilt fra av en Elan ????????????? kaptein Jane da! hva er dette for noe ??

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: