Cascais, Lisboa og Sines

Vi ankom Cascais i stekende sol, 30 grader og vindstille. Da var det ingen vei tilbake ulltøyet MÅTTE bort for å rydde plass til sommerklær!
Både klær og båt skulle vaskes så hele dagen gikk med til jobbing. Da kokken hadde vært opptatt med vasking ble det italiensk pizza på land til middag. Cascais ligger i innseilingen til Lisboa og er en liten bade og fiskeby.
I Portugal var det Lisboa vi hadde gledet oss mest til å se. Dagen etter ankomst til Cascais tok vi derfor toget til Lisboa. Det tar bare en halv time og koster 4 euro tur/retur. Vi hadde ingen mål med turen ville bare se og oppleve Lisboa. På turen begynte vi å ane at dette var en STOR by vi hadde ikke bykart og tok beina fatt og begynte å vandre. Vi ble ikke imponert vi fant ingen attraksjoner og byen var skitten og mange falleferdige byggninger. Da vi til slutt ville sette oss for å rette på væskebalansen fant vi ingen koselige utekafeer. Vi dro «hjem» til Cascais og var såre fornøyd med det. Der finner en koselige uterestauranter rundt hvert hjørne og små koselige butikker (Zara) ja til og med ett kjøpesenter. Vi er glad for å ha vært i Lisboa men det vi liker best i Porugal er de små bade og fiskebyene langs kysten.

Havnen i Cascais er dyr å ligge i 54 euro pr natt men for en havn!
Den har alt du kan ønske deg flotte brygger med strøm, havnekontoret ser ut som en hotellresepsjon og du får en flaske vin når du sjekker inn (det skal jo sies at du har betalt for det) Det er toalett, dusj og vaskerom. Vi vasket 3 maskiner med klær og 3 tørketrommler det kostet 36 euro. Inne på havneområdet er det alt fra båtutstyrsbutikk til restauranter (mange) og ett lite supermarked. Havna ligger i byen så det er ikke langt å gå. Vi var tre dager i Cascais den første i havn og de to andre på svai i bukta. Det er flere sandstrender i byen så vi kunne bare jolle inn til stranda for å bade. Vi kjøpte nytt anker i England som vi bare har fått brukt en gang før. Det er ett rocna anker som sitter som ett skudd ingen dårlig nattesøvn heretter på svai!

Planen var å gå fra Cascais til Cadiz. Det ble for langt å gå på en nattseiling så vi gikk først til Sines. Sines er en stor industrihavn med en liten gjestehavn. Ett koselig sted med badestrand rett ved havna. Byen derimot ligger oppe i en ås med flott utsikt. Det er ikke en by en må se men en grei stopp mellom Lisboa og algarvekysten. Etter Sines blir det Lagos og så en lang etappe til Cadiz Rota. Eller blir det direkte til Afrika ??


Her ligger vi på svai utenfor Cascais


Cascais

2 kommentarer om “Cascais, Lisboa og Sines

 1. Flotte bilder ! Jeg er sååååå sugen på langtur nå….
  Kjøpte meg forresten en efoy comfort 210 i dag, så kanskje det nærmer seg en langtur nå ? Hva skal vi ellers med all den strømmen ? 🙂
  Har dere forresten nok strøm ombord ?
  Mvh Efoy-Rolf-Golf

  1. Hei Efoy-Rolf.
   Strøm nok hos oss foreløpig men skulle gjerne hatt en slik brenselcelle istedet for vindgeneratoren.
   Skulle jeg valgt igjen så hadde jeg villet ha mer solceller i tillegg til annen båt 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: